Enviat per: abada | 14 Mai 2011

Celebració del dia internacional dels arxius a l’ANA

  

La setmana dels arxius. Programa de l’Arxiu Nacional d’Andorra – 2011

 

Presentació dels treballs de recerca

Data: Dimarts 7 de juny del 2011
Lloc: La Llacuna. C. Mn Cinto Verdaguer 4-6. Andorrala Vella
Hora: 19.30-21h
Acte obert al públic
 

Presentació de la recerca Cebrià Baraut Obiols 2008-2010: Detecció i recuperació de riscos naturals a través de les fonts documentals andorranes. Sr. Joan Lluís Ayala, historiador. Introducció a càrrec del Sr. Mariano Barriendos, doctor i professor del Departament de Geografia Física de la Universitat de Barcelona i coordinador de la recerca.

Presentació a càrrec del Sr. Jordi Guillamet, director de l’Institut d’Estudis Andorrans i de la Sra. Cinta Pujal cap de l’Àrea d’Arxius i Gestió de Documents del Govern d’Andorra. Els riscos naturals han estat, són i seran presents en la societat. L’afany de l’home per controlar la natura queda en evidència quan aquesta mostra la seva veritable dimensió. Al llarg dels segles els riscos naturals han estat interpretats de manera diversa per les respectives societats. Relacionats com a càstigs divins, han estat presents en llegendes, contes, goigs… La convivència no ha estat fàcil, però els temors i el desconeixement provocaren en molts casos la prudència necessària per a minimitzar danys.  Avui dia, quan els avenços tecnològics i el coneixements són més grans que mai, queda palès que davant la magnitud dels fenòmens naturals, necessitem una nova conscienciació sobre els mateixos. És per això que aquest treball pretén, en part, fer reflexionar sobre la nostra actitud col·lectiva davant els fenòmens naturals. El nostre país és un clar exemple de convivència amb riscos naturals. 

Jornada de portes obertes

Data: Dijous 9 de juny del 2011
Lloc: Arxiu Nacional. Prada Casadet 8-12. Andorra la Vella
Hora: 10.30-12h i 15.30-17.00h 
 

Cal fer reserva prèvia trucant al telèfon 802288 (Montse Sirés/Antònia Fantova) o enviant un ce a ana.gov@andorra.ad

L’Arxiu més enllà de la sala de consulta us ofereix l’oportunitat de fer una visita a l’interior de l’arxiu de la mà dels professionals que hi treballen. Els tècnics de l’Arxiu mostraran l’espai on es treballa, la tècnica utilitzada per al tractament dels documents tant pel que fa a conservació com per posar-los a consulta i fer-los accessibles.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Categories

%d bloggers like this: