Enviat per: abada | 22 Octubre 2010

Celebració del Dia de les Biblioteques, el 24 d’octubre del 2010

ABADA
Xarxa de Biblioteques d’Andorra

 

Celebració del Dia de les Biblioteques, el 24 d’octubre del 2010

Les biblioteques són una eina fonamental per al desenvolupament intel·lectual i cultural dels individus, assegurant l’accés lliure a la informació, sense límits i de forma democràtica. Són garantia d’igualtat i una eina fonamental per a l’alfabetització i l’ensenyament.

Les noves tecnologies han fet evolucionar el concepte clàssic de biblioteca, però no han alterat els seus principis fonamentals, i els nostres centres continuen sent un punt de referència per totes aquelles persones que desitgen informar-se i aprendre.

Ajudar davant del perill de la sobreinformació, vèncer les dificultats per trobar el més pertinent en les nostres recerques, promoure el plaer per la lectura, oferir espais adequats per a l’estudi personal, però també de convivència compartint lectures, valors i coneixements, apropar la realitat d’Andorra als nouvinguts, són alguns dels nostres objectius actuals. 

El proper diumenge 24 d’octubre se celebra al Principat el Dia de les Biblioteques, una iniciativa que va néixer ara fa 4 anys, amb la voluntat de fer visible el paper d’aquests centres en la difusió de la cultura i també de reivindicar el nostre paper d’intermediaris. Els professionals de la informació ja no som només conservadors de les lletres, per adaptar-nos als canvis hem hagut de formar-nos per esdevenir mitjancers i introductors en els nous canals informatius.

Enguany les celebracions es produiran al llarg de dos dies:

Diumenge dia 24, en el marc de la Fira d’Andorra la Vella, les bibliotecàries i bibliotecaris del país us convidem a participar a una Flaixmob. Trobareu més informació i els vídeos de la coreografia a la pàgina del Facebook creada especialment en motiu d’aquest esdeveniment: Biblio Flaix Mob.

Dilluns dia 25, a totes les Biblioteques públiques del país s’oferirà un obsequi i un punt de llibre commemoratiu a tots els nous inscrits i als que utilitzin el servei de préstec per endur-se documents a casa. També podran participar en un sorteig d’entrades per a esdeveniments culturals i esportius.

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

Categories

%d bloggers like this: